miércoles, 27 de junio de 2012

Com fer un floc / Cómo hacer un floc

Hui veurem com podem fer un floc per al nostre trage del S. XVIII. Com sabeu, hi ha molta varietat de flocs i moltes opcions: ras, seda, organza, moaré, brodats, amb lluentons, cristalets, pintats...

Per a fer un floc com el de la foto, necessitem:
- 4,5 metres de cinta de ras del color triat, d'uns 5 cm d'ample
- 4 metres de cinta d'adorn: passamaneria, brodada, tapacostures, tires de lluentons... el que més vos agrade 
- Un trosset de tela resistent
- Agulla i fil
- 2-3 hores de treball


INSTRUCCIONS

1. Tallem les cintes de ras i les d'adorn. Aquest floc ho hem fet de tres bucles, per la qual cosa hem tallat 2 tires de 1 metre per a les més llargues, 2 tires de 70 cm per a les d'en mig, i 2 tires de 30 cm per a les més curtetes. 
 2. Fixem la cinta d'adorn amb agulles de cap, ben centrada en la cinta de ras.3. Cosim amb puntades invisibles la cinta d'adorn sobre la cinta de ras.

4. Pleguem cada cinta a la mitat per tal de fer un bucle, i cosim els extrems perquè no es moguen. Comprovar que cada parell té exactament la mateixa mida.

5. Cosim cada grup de tres cintes juntes per a fixar-les. 
6. Damunt d´un tros de tela xicotet, col·locarem les peces del pas anterior, ben centrades, i cosim, per tal de fixarles-bé.


7. Ocultem de manera que no es vegen les costures que hem fet per a fixar-les amb cinta de 30 cm doblegada a la mitat.8. Rematem, planxem, i voilà!! Ja tenim el nostre floc.

Per a poder alternar-ho amb un altre, o amb els llaços que tinguem, podem col·locar-li 2 imperdibles per la part de dins, per a poder enganxar-ho a la part de darrere del gipó.

Hoy vamos a ver cómo podemos hacer un floc para nuestro traje del S. XVIII. Comos sabéis, hay mucha variedad de flocs y muchas opciones: raso, seda,  organza, moaré, bordados, enriquecidos con lentejuelas, cristalitos, pintados...
Para un floc como el de la foto, necesitamos:
 - 5 metros de cinta de raso del color elegido, de unos 5 cm de ancho 
- 4 metros de cinta de adorno: pasamanería, bordada, tapacosturas, tiras de lentejuelas... lo que más os guste
- Aguja e hilo
- 2-3 horas de trabajo
1. Cortar las tiras de raso y cinta de adorno. Este floc lo hemos hecho de tres bagas ó blucles, por lo que hemos cortado 2 tiras de 1 metro para las más largas, 2 tiras de 70 cm para las de enmedio, y 2 de 30 cm para las cortas.
2. Fijamos la cinta de adorno con alfileres, bien centrada en la cinta de raso.
3. Cosemos con pequeñas puntadas invisibles la cinta de adorno sobre la cinta de raso.
4. Doblamos cada cinta a la mitad para forma una bucle, y cosemos los extremos para que no se muevan. Comprobar que cada par tiene exactamente la misma medida.
5. Cosemos cada grupo de tres cintas juntas para fijarlas.
6. Colocamos las piezas resultantes del paso anterior sobre un retal  pequeño de tela, bien centradas, y cosemos para asegurarlas bien.
7. Ocultamos las costuras que hemos hecho con un trozo de cinta de raso de 30 cm, doblada a la mitad. 
8. Rematamos, lo planchamos, y voilà!! Ya tenemos nuestro floc.

Para poder alternarlo con otro, o con los lazos que tengamos, podemos colocarle 2 imperdibles a los extremos (por la parte de dentro) para engancharlo a la parte de atrás del corpiño.

2 comentarios:

  1. Elena,eres una manitas!!!! muy buena la idea del paso a paso del floc.

    ResponderEliminar
  2. muchas gracias por explicarlo también, me has ayudado mucho. un besote

    ResponderEliminar

Déjanos tu comentario...