sábado, 6 de octubre de 2012

Besamans "faller" a la Verge / Besamanos fallero a la Virgen

El tradicional besamans que els fallers fan a la Mare de Déu dels Desemparats per a mostrar-li el seu fervor s'ha trasllat de data enguany, i s'està realitzant des de mitjans de setembre i es prolongarà durant tot el mes d'octubre, en compte de celebrar-se entre els mesos d'abril i maig, tal com es venia fent. La raçó són les obres en el Capitulet i l'Escolania, per la qual cosa, l'acte s'ha traslladat a la capella de l'Hospital General. La Mare de Déu que estarà exposada a disposició de tots els fallers serà la Mare de Déu del Capitulet, és a dir, l'antiga Mare de Déu Pelegrina (ja contàrem la història ací) El canvi no afectà al tradicional besamans popular que es fa a la Basílica, i que enguany es va fer el passat dia 23 de maig (per primera vegada sense toldos...). Són moltes les comissions falleres que hi participen, l'any passat es feren 30 torns. Les Juntes Locals assistixen aquest cap de setmana, i la de Massanassa en concret, demà dia 7 d'octubre a les 12,30 del matí.
La Fallera Major de València en el besamans, el passat dia 17 de Setembre
 El tradicional besamanos que los falleros realizan a la Virgen de los Desamparados para mostrarle su fervor se ha traslado de fecha este año y se está realizando desde mediados de septiembre y se prolongará durante todo el mes de octubre, en vez de celebrarse entre los meses de abril y mayo, tal y como venía ocurriendo. Esto es debido a las obras en el Capitulet y la Escolanía, por lo que el acto se ha trasladado a la capilla del Hospital General. La Virgen que estará expuesta a disposición de todos los falleros será la Virgen del Capitulet, es decir, la antigua Virgen Peregrina (ya vimos su historia aquí)
El cambio no afecta al tradicional besamanos popular que se celebra en la Basílica, y que este año se realizó el pasado 23 de mayo (por primera vez sin toldos...)
Son muchas las comisiones que participan, el año pasado se llegaron a realizar 30 turnos. Las Juntas Locales asisten este fin de semana, y la de Massanassa en concreto mañana día 7 de octubre a las 12,30 de la mañana.

Fotos:Ni Fu ni Fallas

0 comentarios:

Publicar un comentario

Déjanos tu comentario...